dilluns, 30 de novembre del 2009

Bona nota!


Si haguéssim volgut puntuar la nostra darrera novel·la, segurament hauria tret molt bona nota, però com que no ens agrada puntuar, ho deixarem així.
Aquesta darrera proposta ha estat una bona troballa i un encert, hi estem d'acord. Quan la varem escollir no teníem clar si l'encertaríem o no, però un cop llegida, no hi ha dubte. Una bona novel·la, àgil, de bon llegir, amb excel·lents dosis d'humor anglès i que s'assaboreix molt bé.

"La societat literària i de pela de patata de Guernsey" és una novel·la d'estructura epistolar que ens trasllada a l'illa de Guernsey de l'any 1946 en plena II Guerra Mundial.
A base de cartes creuades entre diferents protagonistes, poc a poc es va teixint una magnífica història, plena de retalls personals que molt amablement ens desvetllen les peripècies d'alguns illencs en plena situació de guerra i com la literatura els ajuda a sobreviure en moments difícils, perquè la lectura es converteix en el seu punt d'unió.
Hem repassat personatges interessants, hem recreat algunes de les anècdotes divertides de la novel·la, hem localitzat geogràficament i històricament les Illes Guernsey i fins i tot hem relatat totes les novel·les conegudes que apareixen en el text.
Com sempre, la bona companyia barrejada amb una bona lectura, provoca bones tertúlies i també com sempre, acabem la conversa parlant, entre d'altres coses, de memòria històrica.
No us perdeu aquesta "perla" que hem descobert.
És una extraordinària novel·la que possiblement us farà venir ganes d'anar de vacances a Guernsey, com a nosaltres!!