dimecres, 4 de juliol del 2012

Tom Sharpe "Els Grope"

El següent llibre escollit per aquest curs ha estat "Els Grope" de Tom Sharpe.

Sovint les nostres eleccions lectores responen a diversos fets circumstancials concrets, que ens porten a triar "una novel·la" d'entre milers.
I com ja se sap, si no tens informació previa, triar un llibre pot ser com escollir un melò i córrer el risc que no surti bo.
Creiem que aquest és el cas d'aquest llibre de Tom Sharpe, reconegut autor de Wilt i de fama incontestable, però que creiem que en aquest títol no està al nivell esperat.

 Aquesta és la història d'un matriarcat, una família anglesa on les dones "porten la batuta". Amb tics humorísistics i irreverens dels habituals en l'autor ens va describint una nissaga de dones lletges, manaires i poderoses que tiren endavant una dinastia iniciada al segle XII.

Amb un final una mica improvisat i una presentació de la guerra de sexes molt particular, creiem que aquest llibre és un bon homenatge de l'autor als metges catalans que li van salvar la vida en un hospital català fa uns anys, i és molt lloable que Tom Sharpe els ho vulgui agrair dedicant aquesta novel·la als metges i infermeres que el van atendre. Malgrat tot no podem dir que aquesta sigui una de les seves millors obres, deixa molt que desitjar.